Menu

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Bij De Smaak Van... vinden we ondernemen op een maatschappelijke verantwoorde manier (MVO) belangrijk. Vanuit onze passie voor eten en drinken dragen we bewust bij aan een duurzame leefstijl.

De Smaak Van... gelooft dat armoede te verslaan is. En dat we daar niet vroeg mee kunnen beginnen. Daarom steunen we projecten van Compassion, gericht op kinderen.

MVO richt zich op economische prestaties (profit), met respect voor de sociale kant (people), binnen de ecologische randvoorwaarden (planet): de triple-P benadering. De Smaak Van… geeft deze als volgt vorm:


- Profit: Wij beseffen dat er zonder profit geen mogelijkheid is om duurzaam te ondernemen. Wij investeren 10% van onze nettowinst in duurzame ontwikkelingen en investeringen.- Planet: Ook op lokaal niveau draagt De Smaak Van.. haar steentje bij. Als waardering voor die inzet ontvingen wij in 2011 de Slinger Award.
Wij kopen zoveel mogelijk duurzaam in. De Smaak Van... kiest daarom bijvoorbeeld voor de koffie van Red Beans. Deze biologische, fairtrade koffie wordt gebrand in Almelo.- People: De Smaak Van... levert een maandelijkse bijdrage aan het project van Compassion. Hierdoor zien de toekomstperspectieven van 6 kinderen in Kenia en Brazilië.
Compassion bevrijdt kinderen van armoede in Jezus’ naam. Alleen in Kenia zijn dit al ruim 39.000 kinderen! Zo krijgen ‘onze’ Aron, Florence, Beth,Guilherme, Peter en Brian onderwijs, medische controles, recreatieve activiteiten, uitstapjes en een schooluniform. Ook organiseert Compassion bijeenkomsten voor ouders en/of voogden van de kinderen.
Meer informatie: www.compassion.nl

Urban Farming

Begin 2014 starten wij met een project Urban Farming. Op onze eventlocatie Stadslab gaan we onze eigen groentes en kruiden verbouwen in en rondom de voormalige textielfabriek van Ten Cate op het Indië-terrein in Almelo. Verder werken we onder het mom ‘Niets is biologischer dan wild!’ graag met wild, o.a. van Landgoed Huize Almelo.

From-Nose-To-Tail cooking

From-Nose-To-Tail cooking: regelmatig laten we gasten kennis maken met een onbekend/onbemind stukje vlees, smaakvol en verantwoord Ook op lokaal niveau probeert De Smaak Van.. haar steente bij te dragen, als erkenning en blijk van inzet ontvingen wij in 2011 reeds de Slinger Award.
06 417 485 24